Kommentar fra adm. direktør Thor Jespersen til artiklen i Børsen 17. juli under overskriften "V:Statens kapitalfonde taber for mange penge".

Nu kan man jo – med en vis ret – beskylde mig for at komme med et partsindlæg, men jeg føler alligevel trang til at tage til genmæle overfor et par af udtalelserne i Børsens artikel d. 17. juli om innovationsmiljøernes ”alarmerende lave resultater” (Jakob-Engel Schmidt) og ”der skal noget mere business ind i innovationsmiljøerne” (Torben Bager).

I forhold til de ”lave resultater” er Jakob-Engel Schmidts pointe, at staten kun gennemsnitligt får 29 øre ud af hver investeret krone.  Ja, det er ikke et afkast, man ville kunne leve ret længe af som privat investor, men det hører så sandelig med til historien, at innovationsmiljøerne – i lighed med Vækstfonden i øvrigt – ikke skal konkurrere med det private kapitalmarked. Vi skal dække det hul i markedet, som findes mellem de tidlige idéer, og der hvor private investorer føler sig på så sikker grund, at de tør gå med. Den investeringsaktivitet kan man så være mere eller mindre dygtig og/eller heldig til – og vi både skal og ønsker at arbejde kommercielt med investeringerne for at skabe det bedst mulige afkast – men man skal bare huske, at vores præmis er, at vi netop skal operere der, hvor andre ikke vil være.

I forhold til ”den manglende business” så vil jeg hermed hjertens gerne invitere Torben Bager og andre, som gerne vil se, hvordan vi arbejder på besøg. Organisationen i Borean Innovation er sammensat af erfarne ledere i vores portefølje- og investeringsteams samt højt specialiserede folk i back-office funktionerne. Det er præcis som i alle andre investeringsselskaber – for uden de kompetencer kunne vi slet ikke deltage i forretningsudviklingen og bestyrelsesarbejdet i de start-ups, vi investerer i. Hvis der er en ting, jeg har lært i de over 15 år, jeg har arbejdet sammen med iværksættere, så er det, at man skal stå tidligt op og have sine argumenter i orden: For der er hjerteblod på spil hos de folk, der sidder på den anden side af bordet!

Læs Thors indlæg i Børsen her